El Palet. Punt de distribució d’aliments

El Palet. Botiga solidària Banc dels Aliments de les comarques de Lleida

El Palet. Punt de distribució d’aliments

El Palet. Botiga solidària Banc dels Aliments de les comarques de Lleida

EL PALET, és el  primer punt de distribució d’aliments que incorpora l’assessorament nutricional i una botiga social, de proximitat i d’aprofitament oberta a la ciutadania.

EL PALET, dignifica l’accés als aliments de les persones usuàries, promou una millora de la seva salut i lluita contra el malbaratament alimentari.

Antecedents

Una de les tasques que realitzem al Banc, és fer arribar aliments a una xarxa de més de 80 entitats socials de les Comarques de Lleida; garantint així, que gairebé 30.000  persones en situació de precarietat alimentaria puguin accedir als aliments.

D’altra banda, des de principis de 2021, gestionem un punt de distribució d’aliments de l’Ajuntament de Lleida a les nostres instal·lacions situades al Polígon del Neoparc de Lleida. Després d’una reflexió profunda amb relació al servei que prestem a les persones usuàries, vàrem veure necessari reformular la manera com aquestes persones accedeixen als aliments. Així inaugurem un nou punt de distribució que té com a objectiu reivindicar i seguir lluitant pel dret a una alimentació digna de totes les persones.

El per què:

Creiem que, independentment del poder adquisitiu, totes les persones tenim dret a una alimentació digna.

Reivindiquem el valor dels aliments:

·       Valor social, per a les PERSONES

·       Valor nutricional,  per a la SALUT

·       Valor mediambiental, per al PLANETA

Com ho fem ? SERVEIS

·       PUNT DE DISTRIBUCIÓ D’ALIMENTS

Mitjançant un sistema de punts que considera criteris nutricionals, de composició de la llar i de disponibilitat; EL PALET, dona flexibilitat d’elecció d’aliments a les persones usuàries.

Amb una distribució de l’espai similar a una botiga de barri, una ubicació cèntrica i ben comunicat amb el transport públic, pretenem evitar desplaçaments innecessaris i què les persones usuàries puguin gaudir d’una experiència similar a la de qualsevol persona en el moment d’accedir als aliments.

·       SERVEI D’ASSESSORAMENT NUTRICIONAL

Els problemes de salut i la precarietat alimentària tenen una relació directament proporcional.

EL PALET ofereix un servei d’assessorament nutricional integral gratuït a les persones usuàries.

·       BOTIGA OBERTA A LA CIUTAT: EL PALET DE L’HORTA

Un espai on fer una compra responsable per a les persones i el planeta. Un espai on els veïns i veïnes de les comarques de Lleida hi poden fer una compra social, de proximitat i d’aprofitament. Tots els beneficis generats aniran destinats al manteniment del projecte.